Maatfietsen

 

Het laten samenstellen van een gerpersonaliseerde maatfiets in Rummen regio Herk-de-Stad/Sint-Truiden vraagt wat voorbereidend werk. Zo is het zeker interessant een lichaamsmeting te laten uitvoeren om het juiste frame te bepalen voor uw gedroomde fiets of een Pilot Cycle. Ik help u graag deze metingen te bekomen.

Lichaamsmeting en zitpositie opmeten

Het nut van een degelijke lichaamsopmeting is de laatste jaren buiten twijfel gesteld. Maar hoe ver moet u daarin gaan? Is een standaard opmeting van het lichaam, waarin uw totale lengte, romp-, been-, arm-, voetlengtes en schouderbreedte wordt bekeken voldoende? Of is het nodig om nog verder te gaan en door middel van 3D-camera's uw zithouding te filmen en te analyseren met een computerprogramma?

Naar mijn mening is een standaard lichaamsopmeting met degelijke meetapparatuur voldoende voor het bepalen van de juiste zitpositie. Een complete (dure) fietsanalyse is ideaal voor profs die meer dan 25.000 kilometer per jaar op hun fiets zitten, maar gaat voor elke doorsnee sterveling aan zijn nut voorbij.

Een lichaamsopmeting is in verschillende gevallen interessant. Zo kan u na de meting uw bestaande fiets laten aanpassen zodat u daar een betere tot ideale houding op krijgt. Of bent u van plan om een nieuwe fiets of frame te kopen? Dan weet u na de meting perfect naar welke maten u moet kijken voor de juiste geometrie.

Bikefitting

In Het Fietsatelier kan u terecht voor zo'n opmeting. Ik werk met de apparatuur van Bikefitting, een bedrijf dat begin jaren '90 is opgericht in het Nederlandse Sittard en ondertussen onderdeel is van de Shimano-groep.

Eén van de voordelen van de Bikefitting software is de ruime database met de geometrie van de frames van ruim 60 verschillende fietsmerken! Ook de meest courante schoen- en pedaaltypes zitten in deze database, die jaarlijks wordt aangepast en aangevuld met nieuwe gegevens die door de fabrikanten zelf worden aangeleverd. Dit alles maakt dat u een zeer nauwkeurige meting op zak hebt.

De metingen van Het Fietsatelier te Rummen zijn uiteraard volledig voor uw persoonlijk gebruik. Ze kunnen dienen voor de aanschaf van een Pilot Titanium (maat)frame of u kan ze ook gebruiken als leidraad voor de aanschaf van een frame of fiets via eender welke winkel of webshop.

Tarief

De prijs van een meting komt op € 60. Bij aanschaf van een fiets bij Het Fietsatelier is deze opmeting uiteraard gratis.
Hebt u zich al laten opmeten bij Het Fietsatelier, en is deze opmeting maximum 3 maand voor de aankoop gebeurt, dan komt het bedrag in mindering op de factuur.

Ma 13:30-20:00
Di Gesloten
Wo 9:00-12:00 & 13:30-18:00
Do 9:00-12:00 & 13:30-18:00
Vr 9:00-12:00 & 13:30-18:00
Za 9:00-12:00 & 13:00-17:00
Zo Gesloten
Het Fietsatelier
Clikc+